Mbappé slaat training Frankrijk over

Mbappé moet toekijken bij laatste krachtmeting van Frankrijk voor het EK

9 juni om 19:37
Laatste update: 9 juni om 19:37

Kylian Mbappé heeft de groepstraining van het Franse elftal aan zich voorbij laten gaan. Volgens Franse media is het onzeker of de 25-jarige topaanwinst van Real Madrid zondag in actie kan komen in de oefeninterland tegen Canada.

Mbappé bleef zaterdag uit voorzorg binnen. De aanvaller werkte individueel in de gym, meldt onder meer Le Parisien. Reden voor groot alarm lijkt het nog niet, maar Frankrijk zal de situatie ongetwijfeld scherp in de gaten houden. Mbappé geldt als de grote ster van Les Bleus. Tegen Luxemburg (3-0) maakte hij woensdag nog de negentig minuten vol, gaf hij twee assists en scoorde hij één keer.

Voor bondscoach Didier Deschamps is de absentie van Mbappé op het trainingsveld niet de enige zorg. Ook Kingsley Coman, Aurélien Tchouaméni en Adrien Rabiot lijken vanwege fysieke klachten te ontbreken tegen Canada. Les Bleus beginnen op 17 juni aan het EK met een wedstrijd tegen Oostenrijk. Op 21 juni wacht de krachtmeting met Oranje

Update: Kylian Mbappé zal definitief niet aan de aftrap verschijnen in de laatste krachtmeting van Frankrijk in aanloop naar het EK, zo weet L'Équipe. De pijlsnelle aanvaller kampt met knieklachten, waardoor bondscoach Didier Deschamps geen risico neemt. L'Équipe sluit niet uit dat Mbappé wel op de bank begint. De kwetsuur van de topaanwinst van Real Madrid lijkt ook niet ernstig te zijn. Daardoor lijkt Mbappé gewoon mee te kunnen doen tegen Nederland, op vrijdag 21 juni.