Lukaku langs legende Puskas naar plek 6

Lukaku laat legendarische Puskas achter zich, slechts vijf spitsen scoorden vaker

10 juni om 21:45
Laatste update: 10 juni om 21:45

Romelu Lukaku zette de Rode Duivels ook tegen Luxemburg nog maar eens op weg naar een simpele overwinning. Met twee doelpunten brak onze recordschutter de ban: 3-0. Zo is Big Rom ook internationaal weer wat naar boven opgeschoven.

Enkele minuten voor de rust trapte Lukaku een strafschop binnen, eentje die hij nota bene zelf had afgedwongen. In de tweede helft duwde hij een knappe assist van Jérémy Doku binnen. Zo is de aanvaller op 85 interlandgoals gekomen. Daarvoor had hij 115 wedstrijden nodig. Lukaku staat nu op de zesde plek op de internationale ladder, samen met Ali Mabkhout van de Verenigde Arabische Emiraten. Die zette exact dezelfde cijfers neer en is trouwens ook nog actief.

Wie staat er dan in de top-vijf? De twee dichtste voorgangers van Lukaku zijn de respectievelijke topschutters van India en Maleisië. Hun voorsprong is niet zo groot, dus een inhaalbeweging moet er zeker nog in zitten. Het podium, dat is dan weer andere koek. Lionel Messi maakte er al 106 voor Argentinië en scoort op z'n 36e nog steeds gemakkelijk. Datzelfde geldt voor de recordhouder: Cristiano Ronaldo. De superster zit aan 126 treffers voor Portugal. Tussen hen in zit Ali Daei van Iran (109), maar die heeft zijn schoenen al even aan de haak gehangen.

Concreet zou Lukaku op het EK al de top-vijf kunnen binnenduiken. Vier doelpunten zouden volstaan. Het voordeel van de Rode Duivel is alvast dat hij nog een stuk jonger is dan zijn voorgangers. Als 31-jarige heeft hij waarschijnlijk nog enkele productieve seizoenen te gaan.