Vandereycken over EK-selectie: "Hij had een oplossing kunnen zijn"

9 juni om 10:29

De Rode Duivels zagen zaterdag Thomas Meunier uitvallen. Bondscoach Domenico Tedesco lijkt niet meteen een vervanger op te roepen, al stelt René Vandereycken zich wel vragen bij de selectie.

"Ik blijf het vreemd vinden dat Tedesco maar 25 in plaats van de 26 toegelaten spelers heeft geselecteerd", aldus Vandereycken bij Het Nieuwsblad"Over wie die 26ste man had moeten zijn, kan je dan nog discussiëren. In mijn ogen had dat, op voorwaarde dat iedereen fit was, Hans Vanaken moeten zijn – nog steeds de ideale vervanger voor Kevin De Bruyne volgens mij."

Het probleem ligt nu echter in de verdediging. "Aangezien er met Theate en Vertonghen al twee verdedigers twijfelachtig waren, was ook iemand als Koni De Winter een interessante optie geweest. De Winter heeft het dit seizoen goed gedaan bij Genoa én hij kan op elke positie in de verdediging uit de voeten. Hij had dus ook een oplossing kunnen zijn voor Meunier."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.