’Duitse politie voorkomt mogelijke aanslag op EK’

Onheilspellend nieuws: 'Duitse politie verijdelt mogelijke aanslag op het EK'

8 juni om 22:00

De Duitse politie en de binnenlandse veiligheidsdienst hebben mogelijk een terreuraanslag voor het EK verijdeld. Ze arresteerden vrijdag op het vliegveld van Keulen-Bonn een man die banden zou hebben met een aan Islamitische Staat verwante groepering. Dat meldt BILD.

Volgens het Duitse blad probeerde de 23-jarige man binnen te komen bij het EK door te solliciteren als bewaker en veiligheidsfunctionaris. Tijdens een controle van de veiligheidsdienst liep hij echter tegen de lamp, waarna de politie hem oppakte. Eerder zou hij geprobeerd hebben om een vergelijkbaar baantje te krijgen bij muziekfestival Rock am Ring en de 24 uursrace op de Nürburgring.

Het Duitse Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar de man, die de Duitse, Marokkaanse en Poolse nationaliteit heeft. Een woordvoerder zegt tegen BILD dat hij verdacht wordt van steun aan een terroristische organisatie. Hij zou geld hebben gegeven aan terreurorganisatie ISPK, dat onder meer achter de aanslag op een concertzaal in Moskou zou zitten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.