Sabotage Eto'o werkt niet, Brys debuteert met makkelijke winst bij Kameroen

8 juni om 18:02

Ondanks een bijzonder moeilijke voorbereiding is Marc Brys erin geslaagd zijn eerste partij met Kameroen winnend af te sluiten. In de partij tegen Kaapverdië werd er overtuigend en comfortabel met 4-1 gewonnen.

Brys kende al lang een bijzonder moeilijk begin bij Kameroen en lag al meermaals overhoop met verschillende Kameroense voetbalofficials, waaronder Samuel Eto'o. Het zorgde voor een bijzonder moeilijke voorbereiding op het duel tegen Kaapverdië, maar ondanks die moeilijkheden werd er simpel gewonnen.

Mede dankzij treffers van voormalig KAA Gent-speler Michael Ngadeu, Vincent Aboubakar (2x) en Nouhou werd er met 4-1 gewonnen van Kaapverdie. Daarmee werd ook een belangrijke zege geboekt voor de WK-kwalificatiecampagne. Kameroen kampeerde voor de komst van Brys op de derde plek in zijn groep, maar komt dankzij de overwinning aan de leiding te staan.

De overwinning zorgde zelfs voor bijzonder grote vreugde bij Eto'o, die zijn "vijand" en Minister van Sport in Kameroen Narcisse Kombi (en tevens de man die Brys aanstelde als bondscoach, red.) omhelsde na een doelpunt van hun land. Al lijkt de kans klein dat de eerste overwinning ook voor een verzoening heeft gezorgd.


NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.