Voorzitter Genk over vertrek Vrancken naar KAA Gent

Voorzitter Genk over vertrek Vrancken: “Is me professioneel niet vaak overkomen”

8 juni om 16:10
Laatste update: 8 juni om 16:15

Peter Croonen, de voorzitter van KRC Genk, blikt terug op de onhoudbare situatie rondom hoofdtrainer Wouter Vrancken bij Genk. Uiteindelijk namen Genk en Vrancken afscheid vlak voor het einde van de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League. Uiteindelijk maakte Vrancken de overstap naar KAA Gent

Croonen wordt gevraagd of hij kan aanduiden waar het misging tussen Genk en Vrancken. “Ik wil niet natrappen en ook niet vergeten dat we ook een heel mooie periode met Wouter hebben gehad. Als het daarna fout loopt, vloeit dat voort uit het ontstaan van een subjectieve realiteit, die voor hem heel anders is dan voor ons”, citeert Het Belang van Limburg Croonen.

Croonen vertelt verder dat dit er uiteindelijk toe leidde dat Vrancken in de loop van het seizoen zijn zinnen had gezet op een nieuwe werkgever en concurrent. “Dat was een ontgoocheling”, geeft de voorzitter van Genk aan.

Tot slot wordt Croonen gevraagd of hij zichzelf als voorzitter iets kan verwijten rondom de situatie van Vrancken bij Genk. Croonen geeft aan dat hijzelf veel tijd en energie in de club heeft gestopt, waarin hij geprobeerd heeft om ondersteunend en versterkend te werken.

“Maar Wouter is me niet komen vinden voor een diepgaand inhoudelijk gesprek vooraleer zijn beslissing te nemen. Dat is me professioneel nog niet vaak overkomen. Er verlaten wel vaker key people een organisatie, maar dan hebben we meestal toch eerst lang met elkaar gepraat. Dat die gezamenlijke koffie er met Wouter niet is gekomen, wrijf ik mezelf aan”, besluit Croonen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.