Messi vertelt over therapietraject tijdens loopbaan

Messi onderging therapie voor mentale blokkades: 'Uiteindelijk vond ik het leuk'

8 juni om 14:27

Lionel Messi heeft in een openhartig interview gesproken over de druk die hij en de buitenwereld op zijn carrière hebben gelegd. De Argentijn had lange tijd moeite om zich hierover te uiten, maar heeft door middel van therapie zich eroverheen gezet.

"Het is een lange tijd geleden", vertelt Messi over zijn mentale blokkades aan Infobae. "Ik had het daarvoor nog nooit geprobeerd, iets hield me tegen. Ik hield er niet van. Ik was iemand die alles voor zichzelf hield en alles opkropte, of het nu positieve of negatieve emoties waren." Messi pakte in zijn loopbaan al een gigantisch aantal prijzen. Zo won hij het WK met Argentinië, pakte hij 34 trofeeën met FC Barcelona en in zijn tijd bij Paris Saint-Germain mocht hij nog drie prijzen aan zijn palmares toevoegen.

Voor de Argentijn was het een lastige keuze, maar hij besloot een psycholoog in de arm te nemen. "Het heeft mij geholpen om me meer open te stellen voor mijn medemensen. Ik ben veel meer gaan praten over wat me allemaal overkwam. Daarvoor sloot ik mezelf te vaak af voor mijn omgeving. Het is voor mij nu makkelijker om met mijn familie of vrienden te praten over mijn zorgen. Het heeft me echt heel veel goeds gebracht. Uiteindelijk vond ik die sessies zelfs leuk."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.