Tabloids schrikken van Engeland: 'Vergeet 'football's coming home''

Tabloids schrikken van Engeland voor EK: 'Vergeet 'football's coming home''

8 juni om 10:45
Laatste update: 8 juni om 10:49

De Engelse tabloids maken zich zorgen in aanloop naar het EK, nadat The Three Lions met 0-1 onderuit gingen tegen IJsland. Engeland speelde een matige wedstrijd en dus worden er serieuze vraagtekens geplaatst bij de kansen van de ploeg op het toernooi.

'Tijdens de rust klonk er boegeroep en bij het laatste fluitsignaal kwam dat met nog meer kracht terug', zo schrijft The Guardian. Vroeg in de wedstrijd maakte Jón Dagur Thorsteinsson het enige doelpunt op Wembley, waardoor het 0-1 werd. 'Engeland zag er niet uit alsof ze geloofden dat ze de gelijkmaker zouden maken naarmate de minuten van de tweede helft verstreken. Engeland oogde met zijn spel verward.'

The Telegraph ziet dat de nederlaag tegen IJsland een serieuze waarschuwing is voor Engeland. 'Het team van Gareth Southgate verloor niet alleen van IJsland, nummer 72 van de wereld, in hun laatste oefenwedstrijd voor het EK 2024, ze boden ook een handleiding voor hoe tegenstanders hen komende zomer kunnen verslaan. Er lag veel ruimte achter de achterhoede van Engeland én ruimte op het middenveld.'

'Dit resultaat en deze prestatie onthulden de riskante dwaasheid van Southgates jeugdige selectie', luidt het oordeel van The Sun. 'Vergeet al het gepraat over 'football's coming home' en 'this time we're doin' good'. Dit was een absolute schok op Wembley. Engeland zal keihard moeten werken om de groepsfase door te komen.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.