Ex-Liverpool middenvelder lovend over Slot

Ex-Liverpool middenvelder over Slot: "Hetzelfde niveau als Klopp en Mourinho"

8 juni om 10:10

Georginio Wijnaldum denkt dat Liverpool er goed aan heeft gedaan om Arne Slot als nieuwe trainer aan te stellen. De middenvelder speelde jarenlang op Anfield onder Jürgen Klopp, maar denkt dat diens opvolger minstens van hetzelfde niveau is.

"Klopp en ook Pep Guardiola hebben in mijn ogen het voetballen veranderd", begint Wijnaldum tegenover het Algemeen Dagblad. "Maar met Slot heeft Liverpool volgens mij echt een geweldige opvolger in huis gehaald. Ik heb aan het begin van dit seizoen nog een paar dagen meegetraind bij Feyenoord en daar zag ik hoe Slot te werk ging. Dat was van een heel hoog niveau, ik vond dat echt top."

Wijnaldum heeft in zijn carrière onder grote trainersnamen gevoetbald, maar voor hen doet Slot niets onder volgens de Oranje-international. "Ik kan het vergelijken met Klopp en José Mourinho en dan zeg ik dat Slot van hetzelfde niveau is. Ja, hij komt nu in een heel andere wereld, dat is gewoon zo. Maar dat wil toch niet zeggen dat hij daar niet kan doen wat hij bij Feyenoord heeft gedaan?"

"Dat ze Slot in Engeland nog niet allemaal door en door kennen, is helemaal niet erg", benadrukt de huidig speler van Al Ettifaq. "De Premier League is zo groot en zo goed, ze kijken niet echt naar andere landen. Het is een beetje vergelijkbaar met wat ik nu meemaak met de stap naar voetballen buiten Europa. Het interesseert de mensen gewoon niet zoveel."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.