'Manchester United boekt progressie, mogelijk snel duidelijkheid Ten Hag'

'Man United boekt progressie, mogelijk snel duidelijkheid voor hoofdtrainer'

7 juni om 18:25

Manchester United is nog altijd bezig met de seizoensanalyse, op basis waarvan een oordeel geveld zal worden over de toekomst van Erik ten Hag. Het proces bevindt zich volgens Sky Sports wel in de laatste fase: het is daardoor mogelijk dat er volgende week duidelijkheid komt over de Nederlandse manager.

Het verhaal is bekend: het hoofd van Ten Hag lag op het hakblok bij United, maar in de laatste wedstrijd van het seizoen legde de Haaksberger verrassend beslag op de FA Cup met The Red Devils. Na een seizoensanalyse wordt er dus een knoop doorgehakt over de toekomst van Ten Hag. United is nu al bijna twee weken bezig met die analyse, maar een beslissing is nog altijd niet genomen.

Daar kan echter snel verandering in komen, zo meldt Sky. Het United-onderzoek bevindt zich momenteel namelijk in de laatste fase. Het is daardoor mogelijk dat Ten Hag volgende week duidelijkheid krijgt over zijn toekomst, al is dat nog geen uitgemaakte zaak.

Op Old Trafford heeft de manager nog een contract dat één jaar doorloopt. Als Manchester United ervoor kiest om afscheid van hem te nemen, dan krijgt Ten Hag volgens Engelse media een bedrag van 10,5 miljoen euro mee.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.