Vidarsson haalt landgenoot naar Gent:

Als eerste zomertransfer bij Gent haalt Vidarsson ... een IJslander: "Ik ken Andri goed"

7 juni om 15:52
Laatste update: 7 juni om 16:00

KAA Gent heeft haar eerste aanwinst voor het komende seizoen weten strikken. Andri Gudjohnsen is als zoon van Eidur en kleinzoon van Arnor - hoe kan het ook anders - een spits. Het is meteen ook de eerste nieuwkomer nu Arnar Vidarsson als Manager Sports van Gent door het leven gaat. Toevallig een IJslander?

Waar rook is, is vuur. Als kenner van het IJslandse voetbal kende Vidarsson zijn landgenoot uiteraard al langer dan vandaag. "Zelf ken ik Andri goed, want hij debuteerde bij de nationale ploeg van IJsland toen ik er bondscoach was", verklaart hij de persoonlijke band op de website van Gent. Wat mogen de fans van De Buffalo's verwachten? "Hij is een spits met scorend vermogen, sterk in de zestien, en heeft de Scandinavische werkersmentaliteit."

Zo is Vidarsson in één klap ontgroend als sportief verantwoordelijke bij Gent. Die promotie kreeg hij pas recent te pakken. "De transfer van Andri is het eerste mooie resultaat van een collectieve scoutingsopdracht binnen onze nieuwe structuur", benadrukt hij nog langs de neus weg. Daarmee hint Vidarsson naar kritiek uit het verleden. De voorbije jaren zou Gent immers vooral transfers afgerond hebben via makelaars en daarbij de scouting ondergewaardeerd hebben.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.