De Condé slaat mea culpa bij KRC Genk: "De afstand was te groot"

7 juni om 13:00

Dimitri De Condé blikt in Het Belang Van Limburg terug op het seizoen van KRC Genk. Daarin stond hij naar eigen zeggen te ver van de spelersgroep.

"Misschien is het verrassend wat ik ga zeggen, omdat ik ervaar dat de perceptie bij de buitenwereld anders is", aldus De Condé. "Maar ik heb het afgelopen jaar te ver van de spelersgroep gestaan. De afstand was te groot, waardoor er met spelers misverstanden zijn ontstaan. Dat wil ik voorkomen. Ik heb dat ook al doorgesproken met Thorsten Fink, we gaan de lijnen korter maken en nog veel meer structureel overleg plegen.

Onder Fink moet er een nieuwe wind waaien. “Ik word heel vaak aangesproken door mensen die zeggen dat dit de juiste keuze is. Thorsten Fink past in onze club. Hij introduceert heel graag jeugd. Zijn manier van spelen is vernieuwend en verfrissend. Als mens heeft hij ook indruk gemaakt, Thorsten is een warme en correcte persoon."

Fink moet bij KRC Genk de opvolger worden van Wouter Vrancken. Die laatste heeft inmiddels bij KAA Gent getekend.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.