Ilkay Gündogan vertelde over oud-ploeggenoot Vincent Kompany

Gündogan over Kompany: ''Snauwt hij dan liever naar iemand die jonger is?''

7 juni om 08:55
Laatste update: 7 juni om 09:03

Vincent Kompany is inmiddels de trainer van Bayern. In de Duitse media geven sommigen de Rode Duivel het stempel 'Guardiola 2.0', terwijl anderen het een groot risico vinden. Ook voormalig ploeggenoot Ilkay Gündogan scheen zijn licht over Kompany.

Volgens Gündogan is Kompany qua karakter geschikt. "Hij had de esthetiek van een aanvoerder die mensen zich vroeger voorstelden, maar ook de karaktereigenschappen die vandaag de dag nodig zijn", vertelde Gündogan aan het Duitse Spox.

De Barcelona-middenvelder noemt één eigenschap in het bijzonder. "Het bijzondere aan Vincent was zijn authenticiteit", zei Gündogan.

Gündogan legde dat verder uit. "Ploeggenoten merken snel of een aanvoerder eerlijk is tegenover zichzelf en anderen. Als hij een fout maakt tijdens de training, snauwt hij dan liever naar iemand die jonger is? Of zegt hij: Sorry, het is mijn schuld? Vincent stond er nooit boven", aldus Gündogan.

Kompany was voor zijn avontuur in Beieren werkzaam als hoofdtrainer van het Engelse Burnley. Daarmee wist de Rode Duivel te promoveren naar de Premier League waarna hij vervolgens met de club degradeerde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.