Marc Brys Samuel Eto'o ruzie voor Kameroen - Kaapverdië

Nieuwe wending in soap tussen Brys en Eto'o: 'Interland tegen Kaapverdië zonder staf'

6 juni om 17:51

Zaterdag staat Marc Brys voor zijn debuut als coach van Kameroen. Op het programma staat het WK-kwalificatieduel tegen Kaapverdië. De onenigheid tussen Brys en bondsvoorzitter Samuel Eto'o overschaduwt echter het sportieve aspect. Nu ziet het ernaar uit dat Brys de wedstrijd zonder de rest zijn staf zal moeten coachen.

Eto'o weigert naar verluidt om de assistenten, medische staf en fysiotherapeuten van Kameroen te erkennen. Reden daarvoor is dat zijn staf niet door de Kameroense bond gekozen zou zijn, maar door het ministerie van Sport. "De FIFA erkent alleen de leden van de technische staf die zijn benoemd door Fécafoot", citeert HLN Eto'o. "Daardoor zullen we het zonder assistenten, artsen, fysiotherapeut en teammanager moeten doen. Dit alles brengt onze kansen op een overwinning in gevaar."

Het feit is echter dat dit de zoveelste poging is van Eto'o om Brys het leven zuur te maken. Eerder lekten er al beelden van de discussie tussen de twee, waarna Eto'o de trainingsstage al saboteerde door het materiaal uit het hotel te laten weghalen. 

De vraag is maar of Brys nog lang zal doorgaan als coach van Kameroen, maar het lijkt er niet op dat de ex-Oud Heverlee Leuven-coach zich zomaar gewonnen zal geven. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.