'AC Milan betaalt 40 miljoen voor Zirkzee'

'Italiaanse grootmacht licht afkoopclausule van veertig miljoen voor Zirkzee'

6 juni om 18:45

AC Milan gaat de clausule in het Bologna-contract van Joshua Zirkzee triggeren. Dat meldt Fabrizio Romano. De ex-RSC Anderlecht-spits is in gesprek met de Milanezen over de persoonlijke voorwaarden.  

De doorgaans goed ingevoerde Romano meldt dat Bologna op de hoogte is gesteld van het feit dat AC Milan de afkoopclausule van Zirkzee gaat triggeren. Het gaat om een bedrag van veertig miljoen euro voor de Nederlandse spits. Zirkzee en zijn management zijn momenteel in gesprek met de nummer twee van de Serie A om tot een persoonlijk akkoord te komen.

Door de transferexpert wordt het omschreven als een 'cruciaal punt' waarop de mogelijke transfer zich begeeft. Zirkzee blijft maar wat graag in Italië en wil dolgraag onderdeel uitmaken van het project bij AC Milan. De aanvaller maakte dit seizoen indruk in de Serie A, door in 37 duels voor Bologna twaalf keer te scoren en zeven assists te geven. Zijn club eindigde mede dankzij hem vijfde en verzekerde daarmee Champions League-voetbal. 

Ook Bayern München en een aantal Premier League-clubs zouden azen op de komst van Zirkzee. Zij lijken achter het net te gaan vissen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.