René Vandereycken over oefenwedstrijden voor EK Rode Duivels

Waarom oefenen Rode Duivels tegen Montenegro en Luxemburg? 'Behoorlijk amateuristisch'

6 juni om 16:32
Laatste update: 6 juni om 16:35

De Rode Duivels wisten hun eerste oefenwedstrijd tegen Montenegro met 2-0 te winnen. Op zich geen slecht resultaat, maar - met alle respect - de Belgen kwamen eigenlijk nooit écht in gevaar. Waarom oefent onze nationale ploeg nu precies tegen Montenegro en Luxemburg? René Vandereycken reageert. 

Bondscoach Domenico Tedesco was oorspronkelijk van plan om de voorbereiding op het EK enkel in te vullen met trainingsmomenten, geen oefenwedstrijden. Er werd echter over het hoofd gezien dat je verplicht bent om tien interlands te spelen in een seizoen. 

"Iemand had dat bij de voetbalbond moeten weten en de bondscoach daar meteen op moeten wijzen", stelt Vandereycken bij Het Nieuwsblad. "Wanneer dat dan te laat is aangegeven, moet men ineens op zoek naar valabele tegenstanders."

Wanneer de programma's van andere EK-deelnemers al vastligt, kom je bij de minder aantrekkelijke ploegens als Montenegro en Luxemburg terecht. "Sorry, daar niet van op de hoogte zijn is een grote fout, van wie het ook was", aldus Vandereycken. "Dan moet de technische staf ook ineens omschakelen van plan A naar plan B, conditioneel gezien bijvoorbeeld. Dat is behoorlijk amateuristisch."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.