Thorsten Fink coach van KRC Genk over Matte Smets en Jarne Steuckers

Shopt Fink bij STVV? "Heb daar in het verleden ook slechte ervaringen mee gehad"

6 juni om 15:32

Nu Thorsten Fink officieel werd voorgesteld bij KRC Genk als nieuwe coach, worden de geruchten rond STVV-spelers Matte Smets en Jarne Steuckers uiteraard nog meer leven ingeblazen. De Duitser wil er alleszins niet té veel over kwijt, maar ontkent de geruchten allesbehalve. 

Zowel Smets als Steuckers worden al een tijdje in verband gebracht met KRC Genk. Onder Fink ontbolsterde het duo zich tot absolute sterkhouders bij STVV. "Natuurlijk is het makkelijker om te werken met spelers die ik al ken", stelt de coach bij HLN

Toch ziet Fink ook de valkuilen van zo'n transfer. "Ik heb daar in het verleden ook al slechte ervaringen mee gehad", aldus de Duitser. "Ik ben niet het type persoon dat zegt dat ik dié speler wil."

De kans dat Smets en Steuckers volgend seizoen nog bij de Kanaries spelen is echter klein. Zowel RSC Anderlecht als KRC Genk trekken aan de mouw van de centrale verdediger, die afgelopen winter ook al concrete interesse genoot van KAA Gent en enkele Duitse clubs. Ook Jarne Steuckers is in beeld bij onder meer KRC Genk en het Nederlandse AZ Alkmaar

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.