To VAR or not to VAR? "Als clubs daarover willen praten, dan kan dat"

6 juni om 12:29

In Engeland staat de VAR ter discussie. Donderdag wordt er zelfs een stemming gehouden om de VAR eventueel af te schaffen. Volgens Peter Willems, directeur arbitrage van de KBVB, is zo'n stemming ook in België mogelijk. 

"Als clubs daarover willen praten, kan dat", zo vertelt Willems aan Sporza. "Maar we hebben de voorbije play-offperiode wel bewezen dat de VAR een versnelling hoger heeft geschakeld. Kijk maar naar onze slotspeeldag k denk dat iedereen inmiddels blij is dat we daar toch de juiste beslissing hebben genomen."

Volgens Willems is de VAR wel degelijk een grote meerwaarde. "Het zou toch verschrikkelijk zijn dat het kampioenschap beslist zou zijn door een foute beslissing van de scheidsrechterscel. Het kind met het badwater weggooien, is nu eenmaal niet de oplossing."

De VAR wordt nu al zes seizoenen lang gebruikt in de Jupiler Pro League. Voorlopig heeft nog geen enkele club aangegeven dat het die VAR wil afschaffen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.