Atlético heeft Real-doelman Lunin op het oog

'Atlético wil EK-opponent Lunin overnemen van rivaal Real Madrid'

6 juni om 08:05

Atlético Madrid heeft Andriy Lunin op de korrel, meldt Relevo. De 25-jarige doelman van stadsgenoot Real Madrid wordt gezien als een belangrijke kandidaat om Jan Oblak op te volgen. Binnen Atlético beseft men dat Oblak mogelijk zijn laatste wedstrijd voor de club heeft gespeeld.

Door een slepende blessure van Thibaut Courtois stond Lunin bijna het hele seizoen onder de lat bij Real. Voor de finale van de Champions League kreeg de Belg de voorkeur, tot grote teleurstelling van Lunin, die op gespannen voet zou leven met zijn concurrent. De Oekraïense doelman is naar verluidt al overeengekomen met een nieuw contract tot medio 2029, maar mogelijk gooit zijn ontevredenheid roet in het eten.

Atlético wil Lunin mogeiljk uitkomst bieden. Volgens het Spaanse medium kan de interesse van de rivaal een 'keerpunt' zijn in de onderhandelingen met Real over een nieuwe verbintenis. Bij Atlético zou Oblak voor een vertrek staan. De 31-jarige Sloveen wil naar een 'minder veeleisende' competitie en geniet onder meer interesse uit de Verenigde Staten. Als Oblak daadwerkelijk vertrekt, is Lunin de belangrijkste kandidaat om hem op te volgen.

Lunin staat sinds 2018 onder contract bij Real. Na meerdere uitleenperiodes greep hij dit seizoen zijn kans in de hoofdmacht. Onder meer in de halve finales van de Champions League tegen Bayern München wist Lunin zich te onderscheiden.

De doelman verdedigt mogelijk het doel van Oekraïne tijdens de match tegen de Rode Duivels op het EK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.