Frankrijk net langs Luxemburg,

Moris kan met Luxemburg niet stunten tegen Frankrijk, Mbappé blinkt uit

5 juni om 23:19

Frankrijk heeft de eerste oefenwedstrijd voor het EK onstpannen af kunnen sluiten. Het won met 3-0 van Luxemburg. Kylian Mbappé was de uitblinker van dienst.

De Fransen begonnen met een ijzersterke opstelling tegen het nietige Luxemburg. Kylian Mbappé begon als centrumspits bij de Fransen en ook Antoine Griezmann en N’Golo Kanté stonden in de basis. De ploeg van coach Didier Deschamps speelde met vijf verdedigers, waarvan aanvaller Randal Kolo Muani als rechter wingback werd opgesteld. Achter spits Mbappé speelden Griezmann en Marcus Thuram als twee aanvallende middenvelders.

Frankrijk had echter niet het beste van het spel nodig om Luxemburg - met Anthony Moris in de basis - comfortabel te verslaan. Twee minuten voor rust maakte Kolo Muani het eerste doelpunt van de wedstrijd. Vleugelverdediger en invaller Jonathan Clauss maakte op heerlijke wijze de 2-0. Beide keren kwam de assist van Mbappé, die in de eerste helft een penalty werd ontnomen. Vijf minuten voor het einde zorgde de superster zelf nog voor de 3-0, waardoor hij bij elke goal betrokken was.

Dit weekend nemen de Belgen het in oefenwedstrijd op tegen Luxemburg.