Tedesco over blessures bij Rode Duivels

Tedesco over blessures bij Rode Duivels: “Ze maken zich geen zorgen”

5 juni om 18:01

Domenico Tedesco, bondscoach van de Rode Duivels, stond woensdagavond de pers te woord, enkele uren voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Montenegro. Tijdens het interview gaf Tedesco een update over de geblesseerde spelers en de huidige voorbereidingen van het team.

“Het doel van deze vroege bijeenkomst is om samen te komen en iedereen bij ons te hebben. We willen de basis opfrissen, de principes van de pressing die we willen installeren en andere tactische aspecten herhalen,” legde Tedesco uit, geciteerd door RTBF.

De coach benadrukte de intensiteit en toewijding van zijn spelers tijdens de trainingen. “Niemand neemt gas terug op de training. We zijn goed in vorm. De spelers werken goed en geven alles. Ik denk niet dat ze zich zorgen maken over blessures”, gaf de coach verder aan. 

“Ik denk niet dat het tijdens de vriendschappelijke wedstrijden anders zal zijn. Ik ben blij en trots op het idee om met België mee te doen aan het EK”, klinkt het verder. Toch wil Tedesco vooral eraan beginnen. De oefenpartijen tegen Montenegro en Luxemburg mogen snel voorbij zijn. “We praten, we kijken video's, we trainen... maar ik kan niet wachten om te beginnen,” aldus Tedesco. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.