'Verbruggen eerste doelman Oranje op EK'

'Verbruggen krijgt goed nieuws en is eerste doelman van Oranje op het EK'

5 juni om 12:48

Bart Verbruggen is deze zomer de eerste doelman van het Nederlands elftal op het EK. Die conclusie trekt onder meer het Algemeen Dagblad, nu de 21-jarige doelman aanschuift op een persconferentie.

Bondscoach Ronald Koeman blikt woensdagmiddag vooruit op de oefeninterland tegen Canada van donderdag. Ook Verbruggen zal de pers te woord staan en daarmee lijkt het wel duidelijk dat hij het doel van Oranje verdedigt op het EK. Normaal gesproken schuift namelijk een basisspeler voor de eerstvolgende wedstrijd aan. Koeman zei al dat zijn beoogde eerste keeper ook in beide oefenduels met Canada en IJsland onder de lat zal staan.

Verbruggen lijkt daardoor meteen te kunnen reageren op het heugelijke nieuws. De Brighton-sluitpost krijgt de voorkeur boven Mark Flekken (Brentford) en Justin Bijlow (Feyenoord). Zijn uitverkiezing komt niet geheel als een verrassing. De vijfvoudig international keepte al in vijf van de laatste zes interlands van Nederland. Eenmaal kreeg Flekken de kans.

Verbruggen speelde dit seizoen 27 duels voor Brighton. Eerder was hij actief bij NAC Breda en RSC Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.