Strijd buurtbewoners tegen stadion Club Brugge duurt voort

Strijd van buurtbewoners tegen stadion van Club Brugge blijft voortduren

5 juni om 12:50
Laatste update: 5 juni om 13:04

Club Brugge begint maar al te graag met het bouwen van een nieuw stadion. Als het aan een veertigtal buurtbewoners ligt, zal dat echter niet snel gebeuren. Daarom wordt er bezwaar ingediend tegen de omgevingsvergunning.

Buurtbewoner Toon van Moerbeke zag zijn vraag om het stadion verder van de woonwijk te ontwikkelen het ene oor in en het andere oor uit gaan. ''Er mag een stadion komen, maar geen mastodontenstadion vlak bij de woningen. Als men hier een stadion voor 30.000 supporters had ingepland, op een aanvaardbare afstand met een echt mobiliteitsplan, was er geen enkel probleem'', vertelde Van Moerbeke aan Sporza.

De buurtbewoner ziet dat er weinig water bij de wijn wordt gedaan om de burgers tegemoet te komen. ''We zijn geen foie gras-ganzen. We vragen overleg en inspraak'', zei Van Moerbeke.

Bewoners zijn bereid om over te gaan tot een beroepsprocedure. ''Als men niet tot constructieve gesprekken wil komen, dwingt men ons tot verdere stappen'', aldus de buurtbewoner.

Wanneer een beroepsprocedure wordt gestart, zal dat geen opschortende werking hebben. Echter, de kans lijkt klein dat Club Brugge zonder absolute zekerheid de ontwikkeling zal beginnen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.