Hoogleraar vreest voor het nieuwe stadion van Club Brugge

Weer een klap voor nieuw stadion? “Vrees terug naar af voor Club Brugge”

4 juni om 21:14

Club Brugge wil al 17 jaar een nieuw stadion bouwen. Dat lukte tot nu toe niet. Deze week versierde Blauw-Zwart een omgevingsvergunning, maar volgens hoogleraar Sabien Lust van de UGent kan het die zo weer kwijt zijn en mogen de stadionplannen weer de diepvriezer in.

Een veertigtal buurtbewoners zijn tegen de bouw van het nieuwe stadion. Zij gaan bezwaar indienen en Lust meent dat zij wel eens hun slag kunnen thuishalen. Het probleem voor Club Brugge kan wel eens de parkeergelegenheden rond het stadion zijn. Volgens de bouwregels moet iedereen rond het stadion kunnen parkeren, terwijl Blauw-Zwart zijn heil ook ziet in randparkings en shuttlediensten.

In 20211 paste de stad Brugge de regel aan in het voordeel van Club Brugge. "Maar de Raad van Stade heeft die regel geschorst", merkt Lust bij de VRT op. "Als ze overgaan tot de vernietiging van de regel, is men niets met de vergunning."

Lust ziet het somber in voor Club Brugge. "De Raad van State vindt dat de milieugevolgen van de herziening onderzocht moesten worden. Dat hebben ze niet gedaan, omdat ze dachten dat het "een kleine afwijking" is. Daar is de Raad het niet mee eens. De kans dat het reglement wordt vernietigd, lijkt me vrij groot. En dan vrees ik dat het terug naar af is voor Club Brugge."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.