Saúl mag vertrekken bij Atlético Madrid van Rode Duivels Vermeeren en Witsel

Ziet Vermeeren concurrent vertrekken? 'Atlético wil Saúl van de hand doen'

5 juni om 10:35
Laatste update: 5 juni om 10:37

Het ziet ernaar uit dat Rode Duivels Axel Witsel en Arthur Vermeeren afscheid zullen gaan nemen van ploegmakker Saúl Ñíguez. Volgens Fabrizio Romano wil Atlético Madrid de middenvelder van de hand doen. 

Saúl was enkele seizoenen geleden nog 'the next big thing', maar haalt de laatste tijd niet meer zijn allerhoogste niveau in Madrid. Daarom zou een een vertrek bij Los Colchoneros zich stilaan opdringen. Volgens Romano zoekt Atlético naar een oplossing om de middenvelder komende zomer van de hand te doen. 

Dat zou geen slecht nieuws kunnen zijn voor Arthur Vermeeren. Hoewel coach Diego Simeone waarschijnlijk een vervanger zal willen aantrekken, is een vertrek van een rechtstreekse concurrent gunstig voor de speelkansen van de Rode Duivel. 

Waar de toekomst van de 29-jarige Saúl ligt is nog onduidelijk. In 2021 maakte hij al eens de overstap naar de Premier League, maar dat werd allesbehalve een succes. Saúl keerde na een huurperiode van één seizoen bij Chelsea meteen terug naar Madrid. In totaal speelde hij maar liefst 427 officiële wedstrijden voor Atlético tot nu toe. Daarin was hij goed voor 48 doelpunten en 26 assists.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.