Kristof Liberloo schreef over de ambities van De Bruyne om te winnen op het EK

'De Bruyne heeft in Duitsland trouwens nog iets recht te zetten'

5 juni om 08:25

Kevin De Bruyne speelt tegen Montenegro de 100e wedstrijd uit zijn loopbaan als Rode Duivel. Hoewel dat een mooie mijlpaal is, valt het in het niet bij een prijs op het eindtoernooi. Kristof Liberloo schreef over de ambities van De Bruyne.

De Rode Duivel moet het dit EK laten zien. 'De Bruyne heeft in Duitsland trouwens nog iets recht te zetten', schreef Liberloo in Het Belang van Limburg.

Het spel in Qatar was niet om over naar huis te schrijven. 'Want ook hij bleef onder de verwachtingen tijdens het laatste WK in Qatar, waar de Rode Duivels de groepsfase niet eens overleefden', pende de analist.

Aan de ambities ligt het echter niet. 'Dat moet straks beter. De Bruyne weet dat. Hij rekent België zelf (terecht) niet tot de topfavorieten, maar als hij aan een toernooi begint, dan is dat om… het te winnen', aldus Liberloo.

In de 99 officiële wedstrijden die De Bruyne tot nu toe speelde voor de Rode Duivels, wist de middenvelder 26 maal het doel te treffen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.