Konstantinos Karetsas over Bilal El Khannouss en KRC Genk

Karetsas ambitieus: 'Hoop dat er ruimte komt als Bilal vertrekt'

31 mei om 09:03

Konstantinos Karetsas is ondertussen geen onbekende naam meer voor wie het Belgisch voetbal volgt. De jonge Griekse Belg maakt stilaan z'n doorbraak bij KRC Genk, al hoopt hij uiteraard op nog meer speelkansen volgend seizoen. Daar zou een transfer van Bilal El Khannouss natuurlijk een rol in kunnen spelen.

Karetsas kan op de flank spelen, maar is eigenlijk een pure aanvallende middenvelder. "Ik hoop natuurlijk dat er ruimte komt op mijn positie", zegt de Belgische jeugdinternational bij Het Belang van Limburg. "Maar als Bilal vertrekt, zal er wel een andere nummer tien komen. Ik zal dus altijd voor mijn plaats moeten vechten."

Toch hoopt hij hoe dan ook op veel speelkansen bij KRC Genk. " Zeker als we Europees voetbal halen en dus meerdere wedstrijden per week moeten spelen", aldus Karetsas. 

Daarvoor zullen de Limburgers wel eerst voorbij KAA Gent moeten raken. Karetsas wil in de barragewedstrijd tonen dat hij klaar is om een grotere rol op te nemen. "De wedstrijd van zondag tegen Gent wordt heel belangrijk , ook voor mij persoonlijk", besluit Karetsas. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.