Kays Ruiz Atil ex-PSG en FC Barcelona trekt naar Francs Borains

OFFICIEEL: Voormalig toptalent van PSG en FC Barcelona gaat aan de slag in Challenger Pro League

30 mei om 20:13

Royal Francs Borains heeft zich versterkt met Kays Ruiz-Atil. De 21-jarige aanvallende middenvelder, die ook op de flank uit de voeten kan, komt transfervrij over van AJ Auxerre.

Het voormalig toptalent van de bekende FC Barcelona-leerschool, La Masia, maakte enkele seizoenen geleden nog 7 optredens voor Paris SG. De technisch begaafde middenvelder slaagde er echter niet in om écht helemaal door te breken in de Ligue 1 en keerde in 2022 terug naar Barça. Hij speelde er 11 duels voor FC Barcelona B, alvorens de overstap te maken naar AJ Auxerre. 

Bij de kersvers kampioen uit de Ligue 2 kwam hij echter ook niet meer in de plannen voor. Ruiz kiest nu voor een avontuur in de Challenger Pro League bij Royal Francs Borains en wil z'n profcarrière nu helemaal lanceren. "Ik begin helemaal opnieuw", klinkt het op de website van de club. "Ik heb veel geleerd uit de fouten die ik in het verleden gemaakt heb en ben nu klaar om door te breken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.