Brys en Eto’o: “Zal aan je zijde staan”

Eto'o neemt Brys terug als bondscoach: “Zal aan je zijde staan”

30 mei om 18:16

In een nieuwe wending in de saga rond Marc Brys in Kameroen heeft Samuel Eto'o, voorzitter van de Kameroense voetbalbond en voormalig spits van Barcelona, zijn excuses aangeboden aan de Belgische bondscoach van Kameroen

Eto'o had Brys eerder beledigd en vervangen, maar besloot nu hem toch in zijn functie te behouden. Brys, die in oktober 2023 de leiding over OHL op zich nam, was door de Minister van Sport benoemd op instructie van President Paul Biya. De voetbalbond beschouwde deze aanstelling als "illegaal".

Eto'o had Brys dinsdag vervangen door een interim-coach, na een video waarin hij de Belg hevig aanpakte viral ging. Tijdens een persconferentie op donderdag bood Eto'o zijn excuses aan en verklaarde: "Ik verontschuldig me, ik zal de komende wedstrijden aan je zijde staan", citeerde RTBF op donderdag. Eto’o onthulde zelfs dat Brys aan mag blijven als bondscoach. "Onze eerste ontmoeting was niet goed. Er speelden veel emoties mee. Maar zoals je weet is de Kameroense ploeg belangrijker dan wij als individuen. We moeten nu aan het werk, want we doen er alles aan om het beste voor onze nationale ploeg te krijgen", zei Eto’o op een ingelaste persconferentie.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.