RSC Anderlecht-talent Onia Sake geniet interesse van PSV, Ajax en Lille

'Doku-opvolger van Anderlecht geniet concrete interesse van Ajax, PSV en Lille'

30 mei om 14:56

Jayden Onia Seke het 15-jarige talent van RSC Anderlecht geniet interesse van het Nederlandse PSV en Ajax, zo meldt Het Nieuwsblad. Ook LOSC Lille is nadrukkelijk geïnteresseerd in de diensten van de jonge vleugelaanvaller en ook Anderlecht hoopt nog op een langer verblijf van het talent. 

Onia Seke vierde op 8 mei zijn vijftiende verjaardag en mag sinds die dag zijn eerste profcontract tekenen. De jongeling heeft vooralsnog geen verbintenis ondertekend bij RSC Anderelcht en zodoende is hij, buiten een opleidingsvergoeding, gratis op te pikken voor de geïnteresseerde clubs. Bij de Belgische club zou het jonge talent in de voetsporen van Jérémy Doku, inmiddels speler van Manchester City, moeten treden.

Volgens Het Nieuwsblad zijn er al meerdere Europese topclub die de situatie van Onia Seke nadrukkelijk in de gaten houden. Anderlecht hoopt het talent te overtuigen met een interessant project op sportief vlak. 'Ajax, PSV en Lille – allemaal ploegen dicht bij huis – zijn voorlopig het meest concreet', klinkt het.

Onia Seke wordt omschreven als een tweebenige aanvaller die op beide flanken uit de voeten kan. Begin dit jaar werd hij voor het eerst opgeroepen voor België O15. In zijn eerste twee wedstrijden, tegen Engeland (2-4 overwinning) en Japan (2-3 nederlaag), was Onia Sake goed voor twee doelpunten en een assist. Bij Anderlecht speelde de dribbelaar afgelopen seizoen in het O18-elftal, enkele jaren boven zijn leeftijdscategorie.