Burgemeester Brugge haalt flink uit na tegenslag stadiondossier: ‘Één magistraat’

Burgemeester Brugge haalt uit na tegenslag stadiondossier: ‘Hij is de schuldige’

30 mei om 07:45

De Raad van State heeft omgevingsvergunning voor het stadiondossier van Club Brugge niet toegekend. Brugs Burgemeester Dirk De fauw hield zich niet in tegenover Het Laatste Nieuws.

De fauw wijst naar de rechter die de knoop doorhakte. “Ik ben enorm bezorgd over dit dossier. U weet dat ik een groot verdediger ben van de rechtstaat en de basisprincipes van de democratie. Maar ik worstel er vandaag wel mee. Eén enkele magistraat, die op geen enkele manier verantwoording moet afleggen, haalt dit dossier onderuit.”

Volgens De fauw heeft de beslissing grote gevolgen. “Dat is bijzonder pijnlijk, want we hebben hier zo hard aan gewerkt. Achttien jaar lang al. Alle politieke partijen over de grenzen heen staan nu achter dit plan, ook de Vlaamse regering. Iemand is nu van oordeel dat het dossier 'op het eerste gezicht' niet oké is. Hij heeft het niet grondig bestudeerd. Dat is heel gemakkelijk, maar wel met grote gevolgen.”

Volgens De fauw en Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) zou alles correct verlopen zijn, maar toch besliste de rechter om de omgevingsvergunning niet toe te kennen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.