Heel Bayern kijkt uit naar Kompany: "We willen veel bereiken met hem"

29 mei om 18:10

Vincent Kompany mag zich voortaan de trainer van Bayern München noemen. De coach verlaat Burnley FC en kreeg de sleutels overhandigd bij Bayern. Bij de Duitse recordkampioen zijn de verwachtingen ook bijzonder groot.

Kompany gaf zelf al aan bijzonder tevreden te zijn met de stap. Een gevoel dat directeur Max Eberl deelt met zijn nieuwe coach. "We zijn verheugd dat we Vincent Kompany hebben aangetrokken voor FC Bayern", klonk het op de officiële kanalen van Bayern.

Eberl gelooft er rotsvast in dat Kompany ook zal slagen bij Bayern. "In onze gesprekken met hem zaten we meteen op één lijn. Hij heeft ons duidelijk laten zien hoezeer FC Bayern hem aanspreekt en dat hij de uitdaging graag aangaat. Vincent Kompany is hongerig en heeft alles wat we nodig hebben. Samen met hem willen we veel bereiken bij FC Bayern", aldus Eberl.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Ook CEO Jan-Christian Dreesen kijkt uit naar het werk van Kompany bij Bayern. "Iedereen bij de club is het erover eens dat Vincent Kompany de juiste coach is voor FC Bayern en we kijken er erg naar uit om met hem samen te werken", gaf hij aan.

"Max Eberl en Christoph Freund (sportief directeur, red.) hebben nooit stilgezeten en hebben nauwgezet gewerkt om een coach te vinden die FC Bayern naar succes zal leiden en zal ontwikkelen met nieuwe ideeën. Vincent Kompany staat precies voor de saamhorigheid en teamgeest die we nodig hebben", besloot hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.