Strubbelingen bij Anderlecht: "Tussen Denen en de rest"

Proto ziet strubbelingen bij Anderlecht: "Tussen Denen en de rest van de kleedkamer"

28 mei om 23:18

RSC Anderlecht heeft de Jupiler Pro League afgesloten als nummer drie. Een flinke stap voorwaarts ten opzichte van vorig seizoen, maar toch zorgden de Play-Offs (en dan zeker het slot) ook voor wrevel. Silvio Proto meent dat er intern iets broeit onder de spelers.

Op de Bosuil had Anderlecht nog een waterkans om kampioen te worden. In de eerste plaats moest het daarvoor zelf winnen. Die voorwaarde losten de Brusselaars al niet in: na een flauwe prestatie ging de zege naar Royal Antwerp FC met 3-1. Veel grinta en overtuiging straalde Anderlecht niet uit, zag ook Proto. Een moment uit de tweede helft vatte zijn aandacht.

Bij een tegenaanval kreeg paars-wit een uitgelezen kans op een doelpunt, met vier aanvallers tegen drie Antwerp-verdedigers. Hoewel Théo Leoni helemaal vrij stond in de zestien meter, besloot Anders Dreyer toch zelf te schieten. Zonder succes. Na die gemiste mogelijkheid ging Leoni even door het lint. "Leoni is een winnaar, hij trapte tegen de reclameborden en maakte wegwerpgebaren. De andere (Dreyer dus, nvdr.) reageerde zelfs niet", schetst Proto de situatie bij RTL Sport.

De conclusie van de oud-doelman is dan ook scherp. "Er steekt een probleem de kop op tussen de Denen en de rest van de kleedkamer, omdat de anderen ook zien dat de Denen meer krediet krijgen." Naast Dreyer brengen ook de andere Denen, allemaal landgenoten van trainer Brian Riemer en sportief directeur Jesper Fredberg, te weinig, vindt Proto. "Schmeichel heeft zijn momenten gehad, maar Dreyer heb je zondag bij één actie gezien. En dan de zin van Kasper Dolberg ... Dat valt me op. Het is alsof je hem vraagt om in de regen te gaan spelen. Je hebt er geen zin in, maar je doet het toch om een plezier te doen."