EK-ambitie van Bakayoko:

Bakayoko komt tot zelfde conclusie over EK en zichzelf: "Geen limiet"

28 mei om 22:18
Laatste update: 28 mei om 22:31

Johan Bakayoko kreeg dinsdag te horen dat hij zijn valiezen mag pakken voor het EK in Duitsland. De buitenspeler van PSV kan er de kroon zetten op zijn seizoen van de doorbraak. Aan ambitie heeft hij geen gebrek.

Bakayoko rondde zijn seizoen af met een knaller. Niet alleen veroverde PSV de landstitel, de Rode Duivel speelde daar ook een hoofdrol in met twaalf doelpunten en negen assists. Als hij die vorm doortrekt op het EK, zit Domenico Tedesco gebeiteld. Hoe ver kunnen de Belgen geraken in Duitsland? "Geen grens zetten. Dat is de ambitie", beschrijft Bakayoko zijn gevoel bij Sporza.

"Alles mogelijk maken wat we kunnen, dat is de grens", voegt hij daaraan toe. Is België dan een kandidaat op eindwinst op Euro 2024? "Concreet is dat er geen limiet is", wilde Bakayoko ook niet te diep in zijn kaarten laten kijken. Wie weet, kan de linkspoot op het EK een toptransfer afdwingen. Bakayoko ziet zichzelf op een dag zeker een stap hogerop maken. "Ik denk dat ik wel nog meer kan, dat is het mooiste eraan. Ik denk dat ik ook geen limiet heb." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.