Extra 'winstpremie' voor spelers van KVC Westerlo, forfaitnederlaag voor Standard

28 mei om 15:22

De Disciplinaire Raad van het Profvoetbal heeft een verwachte beslissing genomen. Standard heeft dinsdag te horen gekregen dat de partij tegen KVC Westerlo een forfaitnederlaag zal worden nadat de wedstrijd niet doorging.

Voor die partij versperden de supporters de spelersbus, waardoor er niet gevoetbald kon worden. Standard gaf wel aan dat het zich niet kon voorbereiden op die actie, maar volgens het DRP waren de Rouches al enkele dagen op voorhand op de hoogte van mogelijke acties.

Volgens het DRP kon Standard dan ook meer doen om toch tot voetballn te komen. "Standard houdt ten onrechte vol dat het niet verantwoordelijk kan geacht worden voor de acties van fans op 4,5 kilometer van het stadion"; citeert Het Nieuwsblad het DRP.

Standard moet echter niet vrezen voor een zwaardere straf. Het blijft bij een 0-5 nederlaag en de Rouches krijgen dan ook geen extra financiële sanctie, waar KVC Westerlo en het Bondsparket ook niet om vroegen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.