Toch geen afscheid, Mertens verlengt bij Galatasaray: "Stoppen zou stom zijn"

27 mei om 22:22
Laatste update: 27 mei om 22:58

Dries Mertens won zondagavond de titel met Galatasaray, maar dat is niet de enige reden waarom de voormalige Rode Duivel kan vieren. Zo hoeft Mertens niet te verhuizen en zal hij in principe zijn contract verlengen tot medio 2025.

Dat valt te lezen bij Het Nieuwsblad. Mertens leek eerder nog aan te geven te denken aan stoppen, maar was met negentien assists dit seizoen wel een belangrijke pion bij Galatasaray. De club wilde hem dan ook niet kwijt en Mertens zelf lijkt ook te genieten van Istanboel en het voetbal in Tukije.

"Twee maanden geleden zijn we beginnen te praten. Waarom stoppen als het hier vrij goed loopt? Normaal zal het wel rondkomen", geeft Mertens aan. "Ik ga niet zeggen dat het mijn laatste jaar is, dat mag ik niet meer van Kat. Maar ik geniet nog van elke dag op het veld. En dat ga ik proberen te blijven doen", aldus Mertens.

Mertens lijkt er dus nog een jaar bij te doen. Een jaar waarin de 37-jarige aanvaller opnieuw een belangrijke rol kan gaan spelen. "Het zou gewoon stom zijn om nu te stoppen", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.