"Hayen verdient het om hoofdcoach te worden van Club Brugge"

27 mei om 18:30

Club Brugge slaagde erin om de titel te pakken en mag daarvoor onder meer Nicky Hayen bedanken. Hij haalde Blauw-Zwart uit een moeilijke periode en behaalde de hoofdprijs. Volgt nu ook de beloning?

Of Hayen definitief mag aanblijven als hoofdtrainer, is voorlopig nog niet duidelijk. Voor René Vandereycken is het echter duidelijk dat hij nu een kans verdient bij Club Brugge. "Hij verdient het om hoofdcoach te worden. Ik denk dat hij zeker bekwaam is om het te doen", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

De voormalige bondscoach zag ook hoe Club Brugge onder Hayen een andere ploeg was. "Wat hij op korte tijd en in moeilijke omstandigheden neergezet heeft… Hij heeft door zijn manier van werken voor een ommekeer gezorgd. Hij zorgde vooral voor duidelijkheid en bracht vertrouwen in de spelersgroep. Onder Hayen begon Club terug te voetballen", aldus Vandereycken.

Bart Verhaeghe en Hayen gaven eerder al aan dat ze begin deze week zouden samenzitten over een mogelijk verlengd verblijf. Eerder werden Karel Geraerts en Ruud Van Nistelrooy nog gelink aan Club Brugge, maar die lijken geen optie meer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.