Hayen bij Club Brugge als voorbeeld? “Je hoeft niet altijd ver te zoeken”

Hayen bij Club Brugge als voorbeeld? “Je hoeft niet altijd ver te zoeken”

27 mei om 10:43

Met een achterstand van 19 punten op Union aan het einde van de klassieke fase, had bijna niemand verwacht dat Club Brugge de titel zou winnen. Dankzij een indrukwekkende 24 van de 30 punten in de Champions Playoffs hebben de mannen van Nicky Hayen de 19de titel in de geschiedenis van de club binnengehaald.

In "Complètement Foot" blikken de analisten terug op de hoofdrolspelers achter de titel van Brugge. Als er één naam is waarover de consultants het unaniem eens zijn, dan is het Nicky Hayen. Pieter-Jan Calcoen benadrukt: "Hij nam een ploeg over die niet goed presteerde onder Ronny Deila.” Vervolgens slaagde Hayen er inderdaad in om een reeks overwinningen aaneen te rijgen. “Wat ze deden tijdens de Play-offs was uitzonderlijk. Hun titel is welverdiend." 

Manuel Jous voegt daaraan toe: "Niemand zag hem aankomen. Hij kwam van Club NXT en zijn taak was om op te treden als interim-coach tot het einde van het seizoen. Het is boven alle verwachtingen gegaan."

Clément Tainmont is het eens met Jous en Calcoen en prijst ook Hayen's invloed. "Het toont aan dat je niet ver hoeft te zoeken als je op zoek bent naar een coach”, aldus de analist. Er zijn veel volgens Tainmont middelen en kwaliteiten binnen de clubs. Nicky Hayen bewees dat toen hij het overnam. “Hij verdient het om bij Brugge te blijven, hij wordt geprezen door zijn spelers en de hele club."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.