Union SG weet te winnen van KRC Genk

Union SG heeft gedaan wat het moest doen, Genk is nog niet uitgespeeld

26 mei om 20:29
Laatste update: 26 mei om 20:34

Union SG heeft in de laatste match van de Champions' Play-Offs met 2-0 gewonnen van KRC Genk. Namens Union kwamen Charles Vanhoutte en Gustaf Nilsson tot scoren. Union deed wat het moest doen, maar de bekerwinnaar grijpt opnieuw net naast de landstitel in de Jupiler Pro League. Club Brugge en Cercle Brugge speelden gelijk, waardoor het kampioenschap naar Club Brugge gaat. Door het gelijkspel moet KRC Genk nog strijden met KAA Gent om het laatste Europese ticket.

Union SG wist dat het moest winnen tegen KRC Genk. Ook voor Genk was een resultaat van belang, aangezien Genk kans maakte om een Europees ticket te bemachtigen. De intenties van Union waren direct duidelijk tegen Genk. Union begon zeer gretig aan de match, de gretigheid van Union zorgde ervoor dat er ook aan de andere zijde veel mogelijkheden waren voor Genk.

Union toonde zich dominant, maar Genk kon erg gevaarlijk worden in de tegenstoot. In de 12e minuut was Fadera erg dichtbij. De aanvaller kwam oog in oog met Moris, maar schoot de bal over het doel heen.

Er kwamen kansen over en weer tussen Union en Genk, in de daaropvolgende fase leek het tempo wat weggezakt te zijn, maar plotseling sloeg Union toch toe. Vanhoutte kreeg te veel ruimte en kon het strafschopgebied van Genk betreden. Vanhoutte besloot zelf te schieten en krulde de bal fraai binnen in de 37e minuut.

Union ging met een nipte voorsprong rusten tegen Genk. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Genk toonde zich en speelde meerdere kansen bij elkaar. In de 59e minuut leek Genk een penalty te krijgen toen Andi Zeqiri neerging in het strafschopgebied. De VAR greep in en de penalty werd teruggetrokken.

Union herpakte zich nadat Genk bijna een strafschop kreeg. Union werd gevaarlijker en Mohamed Amoura pakte uit met een hard schot. Doelman Maarten Vandevoordt bracht redding en Nilsson probeerde de rebound binnen te werken. Zakaria El Ouahdi bracht redding, maar deed dit met zijn arm.

De VAR moest opnieuw ingrijpen en het handspel van El Ouahdi werd bestraft. De verdediger kreeg een rode kaart en Nilsson werkte de penalty binnen. Union verdubbelde de voorsprong en zat op rozen tegen het tiental van Genk.

In de slotfase wist Zeqiri namens Genk wat terug te doen. De spits deed dit alleen vanuit buitenspelpositie, waardoor het doelpunt niet doorging. Verder kon Genk geen vuist meer maken en Union had gedaan wat het moest doen, maar het was net niet genoeg. Club Brugge speelde gelijk tegen Cercle Brugge waardoor het kampioenschap naar Blauw-Zwart ging.