"Het lijkt me nu het juiste moment om in te stappen bij Bayern München"

24 mei om 12:29

Vincent Kompany is nadrukkelijk op weg naar Bayern München. Zijn ex-assistent Willem Weijs vindt dat niet vreemd. Hij gelooft dat Kompany het tij kan keren bij Bayern.

“Het lijkt me het juiste moment om in te stappen bij Bayern", aldus Weijs bij Gazet Van Antwerpen. "Er zal altijd veel druk zijn, maar de club is voor het eerst in tien jaar geen Duits kampioen geworden. Het is nu dat Vincent zijn stempel zal kunnen drukken want hij heeft echt veel kenmerken van een topcoach. Hij is er obsessief mee bezig."

De vraag is wel of Kompany niet te naïef speelt voor een topcompetitie. "Jij noemt hem naïef. Ik ben het daar niet mee eens. Wat Kompany onderscheidt van andere coaches is net die standvastigheid. Hij heeft een handtekening en is er rotsvast van overtuigd dat dit de beste weg is naar succes. Het budget van Burnley voor de Premier League was niet groot genoeg, maar in The Championship zei iedereen nog: wauw."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.