OFFICIEEL: Bayern München presenteert Kompany

OFFICIEEL: Kompany vertrekt bij Burnley, is de nieuwe trainer van Bayern München

29 mei om 17:04
Laatste update: 29 mei om 17:37

Vincent Kompany heeft definitief de overstap gemaakt van Burnley naar Bayern München. Dit wordt medegedeeld via de officiële kanalen van Burnley en Bayern. Bayern was al langere tijd op zoek naar een hoofdtrainer en heeft deze in onze landgenoot gevonden. Kompany tekent bij Bayern tot de zomer van 2027. 

Na meerdere mislukte pogingen om hoofdtrainers aan te trekken, richtte Bayern uiteindelijk zijn pijlen op de komst van Kompany. Beide partijen waren het snel eens. De Duitsers wisten uiteindelijk ook met Burnley een akkoord te bereiken over de transfer van de hoofdtrainer.

Bayern werd dit seizoen niet de kampioen van Duitsland, die eer was aan Bayer Leverkusen. Voor volgend seizoen is het aan Kompany om Bayern terug aan de top te helpen. Kompany degradeerde dit seizoen met Burnley uit de Premier League. Vorig seizoen werd Kompany nog overtuigend kampioen met The Clarets in de Championship.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.