Wat zijn de ambities voor het EK? "Rode Duivels zitten in de top zes"

23 mei om 12:16

In juni beginnen de Rode Duivels aan het EK, maar mogen ze zich tot de favorieten rekenen. Volgens Timothy Castagne hoort België alvast bij de zes beste ploegen.

"Ik zou zeggen dat we bij de top zes van de favorieten zitten", aldus Castagne bij RTBF"We zijn onvoorspelbaar door de vele jongeren, het zal ervan afhangen op welke manier te zich in de groep gaan integreren. We kunnen hen niet te veel druk opleggen, maar ze kunnen wel het verschil maken."

België heeft wel een smallere kern dan de concurrenten. "We weten dat het uitvallen van Lukaku of De Bruyne een grote invloed heeft op onze kansen. We hebben minder marge dan Frankrijk, dat een kern van 35 speelklare internationals heeft. We weten wel dat we de kwaliteiten hebben om beter te doen dan in Qatar."

In Qatar raakten de Rode Duivels niet door de groepsfase. Op het EK staan Slowakije, Roemenië en Oekraïne al te wachten. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.