"Aanval compleet met De Ketelaere, Lookman en Scamacca"

Atalanta en Leverkusen: "Aanval compleet met De Ketelaere, Lookman en Scamacca"

22 mei om 12:42

Atalanta staat op het punt geschiedenis te schrijven, nu ze in de finale van de Europa League staan. Coach Gian Piero Gasperini is alvast tevreden over de voorbereiding van zijn team. "We hebben al het mogelijke voorbereid. Maar we zullen kalm moeten blijven”, citeert HLN

Gasperini erkent verder ook de kracht van tegenstander Bayer Leverkusen. "We weten dat we tegen een sterk team spelen. Hun cijfers en prestaties spreken voor zich. Ze zijn goed georganiseerd en vinden telkens oplossingen."

De terugkeer van Gianluca Scamacca is een belangrijke factor voor Atalanta. Gasperini wijst dan ook op het belang van Scamacca, die dit seizoen al achttien goals heeft gemaakt. "In de match tegen Juve hadden we hem kunnen gebruiken, want we hebben geen alternatieven voor zijn rol. Met hem, Lookman en De Ketelaere is ons offensieve compartiment compleet," aldus Gasperini. 

Gasperini heeft ook veel bewondering voor Leverkusen-coach Xabi Alonso en wat hij heeft bereikt. "Het is geweldig wat hij gedaan heeft. Hij zal ongetwijfeld veel aanbiedingen gehad hebben, maar het is een voorbeeld voor het voetbal dat hij blijft." Over zijn eigen toekomst blijft Gasperini echter bescheiden. "Of dit een goed moment voor mij is om te vertrekken? Ze zeggen dat de timing daarvoor pas goed zit als je iets wint, nu dus niet.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.