Leekens selectie Rode Duivels in Duitsland

Leekens selectie Rode Duivels in Duitsland: “De Bruyne en Lukaku moeten 100% zijn”

22 mei om 11:43

Georges Leekens, voormalige bondscoach, blijft de prestaties van de Rode Duivels scherp in de gaten houden. Hoewel het al twaalf jaar geleden is dat hij afscheid nam als bondscoach, volgt Leekens de Belgische nationale ploeg nog steeds op de voet.

In een recent interview, geciteerd door RTBF, sprak Leekens over de kansen van de Rode Duivels op het komende EK. Leekens benadrukte dat België een goed resultaat kan behalen als hun sleutelspelers op hun best zijn. "Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku moeten 100% zijn. Amadou Onana is ook een belangrijke man, ook al speelt hij minder bij Everton.”

Leekens gelooft verder dat ook Jeremy Doku en Leandro Trossard een grote rol kunnen spelen op het EK in Duitsland. “We hebben een aantal goede spelers," zei hij. Volgens Leekens ligt de kracht van het team in de kwaliteit en fitheid van deze spelers.

Toch wees Leekens ook op de kwetsbaarheid van de Belgische verdediging. "We kunnen elke ploeg verslaan. Maar de verdediging is het vraagteken. Is er genoeg stabiliteit?” Volgens Leekens moeten de Rode Duivels een duidelijk plan hebben als ze willen winnen van de grote ploegen. Leekens herinnerde zich de halve finale van het WK 2018, waarin Frankrijk volgens hem slimmer was dan België.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.