Toch twijfels over Lukaku bij AS Roma: "Dacht dat hij van grotere waarde ging zijn"

24 mei om 20:00

Het seizoen van Romelu Lukaku bij AS Roma zit erop en de Rode Duivel mag zich nu volop focussen op het EK. Een ticket voor de Champions League pakken zat er voor de aanvaller niet in en een langer verblijf bij de Romeinse club is inmiddels ook verre van zeker.

AS Roma kende een seizoen met ups en downs, maar met 21 doelpunten en vier assist in 47 partijen speelde Lukaku wel een belangrijke rol. Mooie cijfers voor onze landgenoot, al is toch niet iedereen overtuigd van zijn kwaliteiten.

Onder andere Andrea Barzagli, ex-speler van Juventus, twijfelt over Lukaku. "Hij deed net voldoende", klinkt het bij DAZN. "Ik dacht dat hij van grotere waarde ging zijn voor dit AS Roma, zeker wat betreft de statistieken", geeft hij aan.

Al zijn er volgens de voormalige international ook zeker excuses. "Hij kon nooit een echte tandem vormen met Dybala (die vaak geblesseerd was) en onder Mourinho stond hij voorin al te dikwijls op een eiland. Maar ik had toch meer betrokkenheid op het voetbal van AS Roma van hem verwacht", aldus Barzagli.

In principe zal Lukaku ook niet terugkeren bij AS Roma, dat het financieel niet breed genoeg heeft om hem definitief over te nemen. Bij Chelsea blijven zit er ook niet in voor Lukaku, die daardoor op zoek moet naar een nieuwe uitdaging.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.