"Vader Ilenikhena wil dat hij voor Nigeria uitkomt"

Ilenikhena heeft weinig keuze: "Zijn vader verlangt dat hij voor Nigeria uitkomt"

20 mei om 23:45

Met George Ilenikhena heeft Royal Antwerp FC een goudhaantje rondlopen. Amper zeventien jaar jong is de spits, maar dit seizoen zette hij de netten wel al veertien keer bol over alle competities heen. In Nigeria begint men al zenuwachtig te worden.

De zomeraanwinst van Antwerp kan op interlandvlak namelijk kiezen tussen Nigeria en Frankrijk. Lagos is zijn geboorteplaats, maar het grootste gedeelte van zijn jeugd bracht hij door in Frankrijk. Het is ook daar, in Amiens om precies te zijn, dat The Great Old hem kwam oppikken. Toch lijkt de kans aannemelijk dat Ilenikhena voor Nigeria zal kiezen.

De reden daarvoor is ... zijn vader. Een vriend des huizes bevestigt aan Own Goal Nigeria dat Ilenikhena senior zijn zoon min of meer richting het Afrikaanse land stuurt. "Hij is zoals veel mensen bij ons", vertelt die bron. "Zijn verlangen is dat zijn zoon voor Nigeria uitkomt en daar zal hij ook alles voor doen, al moet je natuurlijk ook altijd in rekening nemen wat de jongen zelf wil", krijgt de Antwerp-spits toch nog ruimte voor een eigen mening. Niettemin ligt het in de lijn der verwachtingen dat hij zich op een dag een Super Eagle mag noemen.