Pep Guardiola over titelstrijd tussen Manchester City en Arsenal

De Bruyne twijfelachtig voor titelwedstrijd Manchester City: "We zullen zien"

17 mei om 16:41

Zondag wordt niet alleen een cruciale dag in de Belgische Jupiler Pro League, ook in de Premier League staat de titel op het spel. Manchester City kan z'n vierde titel op rij winnen, maar dan moet het wel eerst West Ham United opzij zetten. Pep Guardiola is trouwens niet zeker of hij beroep zal kunnen doen op Keven De Bruyne op zondag. 

Arsenal hoopt op puntenverlies van The Citizens, want ook zij maken nog kans op het kampioenschap. Guardiola wil West Ham zeker en vast niet onderschatten. "Maar ons lot ligt in onze eigen handen", klinkt de Spanjaard op de persconferentie

Op een vroege voorsprong hoopt hij echter niet. "Dat zal niet gebeuren. Ik heb genoeg wedstrijden bekeken de afgelopen weken en maanden om dat te beseffen", zegt Guardiola. "Maar we hebben nog twee dagen om ons voor te bereiden en we zullen klaar zijn."

Of hij beroep zal kunnen doen op Rode Duivel Kevin De Bruyne, is echter nog een vraagteken voor Guardiola. De middenvelder kreeg in de wedstrijd tegen Tottenham een trap op de enkel te verwerken. "Dat moeten we vandaag (vrijdag, red.) bekijken. Gisteren was een vrije dag maar we zullen zien na de training", besluit Guardiola. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.