Zware domper voor Manchester City: Ederson mist cruciaal seizoensslot

Zware domper voor Manchester City: Ederson mist cruciaal seizoensslot

16 mei - 16:30

Manchester City-doelman Ederson gaat het zinderende slot van de Premier League missen. In het duel met Tottenham Hotspur (0-2) viel de Braziliaan uit. Hij blijkt nu een kleine breuk in zijn oogkas te hebben opgelopen.

Een hard gelag voor Ederson en Manchester City. De sluitpost mist de laatste twee wedstrijden van zijn club, door een breuk in zijn oogkas. Dat melden de Citizens via de officiële kanalen. Dat wil zeggen dat de Braziliaan de cruciale laatste speelronde van de Premier League mist, waarin zowel Arsenal als City nog kampioen kan worden. Ook de finale van de FA Cup tegen Manchester United gaat aan hem voorbij.

Ederson werd dinsdag tegen Spurs vervangen door Stefan Ortega, die indruk maakte door in de slotfase een cruciale redding te verrichten op een schot van Heung-min Son. Daardoor won City met 0-2 in Londen en verdedigt het in de laatste speelronde een voorsprong van twee punten op Arsenal. De ploeg van Guardiola neemt het zondag op tegen West Ham United, rivaal Arsenal treft Everton.

Of Ederson wel fit genoeg is om in actie te komen op de Copa América die voor Brazilië op 25 juni begint, is nog niet duidelijk. Hij behoorde in elk geval wel tot de selectie van bondscoach Dorival Júnior.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Abonneer je nu op de dagelijkse nieuwsbrief van VoetbalPrimeur!