De Bruyne stelt City-fans én Tedesco gerust: Impactblessure, dus valt mee

De Bruyne stelt City-fans én Tedesco gerust: "Impactblessure, dus valt mee"

15 mei - 18:11

Kevin De Bruyne kan opgelucht ademhalen. Tijdens de 0-2-zege bij Tottenham Hotspur kreeg de draaischijf van Manchester City een harde trap op de achillespees te verwerken. Kermend ging hij naar de grond, maar uiteindelijk valt de schade goed mee. De Bruyne lijkt geen inactiviteit te verwachten. 

Het was toch even schrikken voor de Belgische en de City-supporters. Na een contact met Pape Sarr leek KDB even het slachtoffer van een zware blessure te worden. Aangezien hij na enige verzorging toch weer terug het veld opging, was dat al een eerste goede teken. Een dag na de feiten klinkt vooral opluchting in zijn update bij Sky Sports. "Het is wel oké."

Hevige schade heeft De Bruyne niet opgelopen. "Ik ben een beetje stram aan mijn achillespees. Het voelde op het moment van impact als een mes in mijn been", verklaart hij zijn reactie op het terrein. "Maar het is een impactblessure, dus het valt wel mee. Het komt wel in orde", verzekerde hij. 

Dat klinkt als muziek in de oren, zowel in Manchester als in ons land. Er zitten namelijk enkele belangrijke afspraken aan te komen voor De Bruyne. Zondag kan hij de titel in de Premier League pakken, als Man City een evenwaardig resultaat haalt als Arsenal FC. Volgende maand gaat dan weer Euro 2024 van start. De Bruyne moet in Duitsland één van de speerpunten worden van de Rode Duivels.