Man City struikelt niet over Spurs dankzij De Bruyne en Doku

Spurs weigert aartsrivaal te helpen: City wint beladen duel en kan titel ruiken

14 mei om 23:01

Manchester City heeft een grote stap gezet naar prolongatie van de Engelse titel. Op bezoek bij Tottenham Hotspur werd met 0-2 gewonnen dankzij twee treffers van Erling Haaland. Zowel Kevin De Bruyne (assist) als Jérémy Doku (afgedwongen strafschop) speelde een belangrijke rol.

Voorafgaand aan het duel in de Premier League was er genoeg te doen over de situatie waarin Tottenham zich bevond. Bij een goed resultaat tegen The Citizens zou de ploeg namelijk aartsrivaal Arsenal in het zadel helpen. 'Gelukkig' voor de Spurs-fans is dat scenario afgewend met de nederlaag tegen City.

In Londen was het Erling Haaland die vlak na rust de ban brak. De spits van Manchester City tekende voor zijn 26ste treffer van dit Premier League-seizoen door een strakke voorzet van De Bruyne simpel binnen te lopen. Nadien ging overigens even alle alarmbellen af rond de Rode Duivel. Pape Sarr trapte hem hard op de achillespiel, waarna De Bruyne het uitschreeuwde van de pijn. Na enig onderzoek hervatte hij toch de partij. De schade lijkt dus mee te vallen, wat een opluchting is richting het EK.

Doelman Ederson verliet in de tweede helft wél het veld met een blessure, Heung-Min Son miste in de slotfase een levensgrote kans op de gelijkmaker. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd benutte Haaland nog een penalty. Daar mocht hij Doku voor bedanken: op een tegenaanval flitste de Belgische invaller in het strafschopgebied langs Federico Porro, die hem neerlegde.

Door de zege op Spurs kan Manchester City de titel bijna niet meer ontgaan. Na 37 van de 38 wedstrijden hebben de Citizens 88 punten verzameld, twee meer dan nummer twee Arsenal. Op de slotdag van de Engelse competitie speelt Manchester City de uitwedstrijd tegen West Ham. Arsenal speelt dan een thuiswedstrijd tegen Everton.